Un nou medicament pentru scleroză multiplă dezvoltat de Novartis intră în procedură de evaluare în UE și SUA

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite (FDA) și Agenția Europeană aMedicamentului (EMA) au acceptat solicitările grupului farmaceutic elvețian Novartis pentru intrarea în procedură de evaluare a siponimod (BAF312), un nou medicament pentru scleroză multiplă secundar progresivă (SPMS), a anunțat marți compania. 

Medicamentul este unul cu administrare orală într-o singură doză.

Siponimod este un modulator experimental și selectiv al subtipurilor specifice ale receptorului sfingozin-1-fosfat, care se combină cu sub-receptorul S1P1 și acționează asupra limfocitelor pentru a le împiedica să intre în sistemul nervos central la pacienții cu scleroză multiplă.

“Siponimod este primul medicament care are ca efect o întârziere semnificativă a progresiei bolii la pacienții cu SPMS”, a declarat directorul general al Novartis Pharmaceuticals, Paul Hudson.

Novartis a depus cererea de aprobare în SUA și UE pe baza rezultatelor studiului clinic de faza a III-a,  randomizat și controlat cu placebo.

Potrivit companiei, studiul a demonstrat că siponimod a redus în mod semnificativ rata anuală de recăderi pe parcursul a șase luni, comparativ cu grupul placebo.

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică a sistemului nervos central, fiind considerată o boală dizabilitantă și, deocamdată, incurabilă.

Recent o echipă de cercetători de la Cleveland Clinic, Statele Unite, a descoperit o nouă formă de scleroză multiplă, care ajută la o mai bună cunoaștere a modului în care maladia se manifestă la diverși pacienți.

Sursa: 360 Medical
Înapoi Seminarul Național de Scleroză Multiplă, la Timișoara. Boala care trebuie înțeleasă de medic și de pacient, deopotrivă

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00