Terapia Bowen elimină stresul!

Stresul? Auzim aproape în fiecare zi pe cineva vorbind despre stres, că este afectat de stres, că stresul este mare, că s-a îmbolnăvit de la stres.

Cum identificăm stresul?

La prima vedere poate părea complicat, dar dacă suntem atenţi la „semnele” pe care ni le oferă corpul nostru, este relativ simplu.

Semnele pot fi de mai multe categorii:

Semne fizice: avem dureri de cap dese, suntem în permanenţă obosiţi, putând vorbi chiar de o oboseală cronică, suntem în permanenţă tensionaţi, transpirăm excesiv, suferim de indigestie, de probleme cronice de tranzit intestinal (diaree, constipaţie), avem dificultăţi respiratorii, stări de vomă, avem sistemul imunitar la pământ, răcim uşor, suferim infecţii frecvente, renale, urinare, respiratorii, afecţiuni musculare şi ale oaselor (dureri de spate, atât în zona lombară, cât şi în cea cervicală), suferim de tahicardie (palpitaţii) etc.

Semne emoţionale: suntem în permanenţă nervoşi şi iritaţi (nimeni nu se mai înţelege cu noi), suntem neliniştiţi şi suspicioşi, avem în permanenţă o stare de proastă dispoziţie, suntem deprimaţi sau ne deprimăm repede şi din orice, simţim că nu suntem satisfăcuţi de viaţa pe care o trăim, nu suportăm criticile, chiar dacă ele sunt îndreptăţite, suferim de anxietate, de lipsă de siguranţă, atât pentru persoana proprie, cât şi în ce priveşte familia şi ziua de mâine, suntem în permanenţă îngrijoraţi sau ne îngrijorăm din nimic, nu mai suntem motivaţi (parcă ni s-au înecat toate corăbiile), simţim că nu mai avem încredere în noi, în deciziile noastre, persistăm în gândirea negativă, avem tot timpul senzaţia că se va întâmpla ceva rău, avem probleme în relaţiile familiale sau de prietenie (le respingem ajutorul sau ne izolăm de aceştia).

Semne comportamentale: suferim de insomnie, simţim nevoia să ne înecăm necazul într-un pahar de băutură sau avem nevoie de unul în plus, am mărit numărul de ţigări şi în permanenţă pachetul de ţigări este gol şi trebuie înlocuit, scade performanţa la locul de muncă (ne luăm de lucru şi acasă, suntem mereu cu gândul la problemele de serviciu, nu mai avem randament, avem probleme de vorbire, ne bâlbâim sau nu ne găsim cuvintele, suntem incapabili să ne concentrăm la serviciu, comitem greşeli, chiar dacă facem eforturi să fim atenţi, suntem enervaţi de programul de lucru sau de orele suplimentare), înregistrăm frecvent stări de oboseală şi lipsa apetitului sexual, suntem iritaţi, nu mai avem timp pentru noi, nu ne mai preocupăm de corpul nostru (am uitat ce înseamnă să mergem la sală, am luat în greutate şi nu ne mai interesează aspectul exterior), simţim că nu mai suntem apreciaţi (de familie, de cei dragi, de prieteni, de colegi etc.), avem un comportament negativ (nu acceptăm niciun sfat, suntem agresivi inclusiv cu persoanele apropiate, utilizăm aceleaşi argumente, chiar dacă nu au acoperire în realitate).

Identificăm în corpul şi comportamentul nostru mai multe dintre aceste semne? Atunci sunt şanse mari ca stresul să ne afecteze deja viaţa.

Soluţii pentru stres?

Sunt destule, dar eu doresc să vă ofer una de care nu se ştie prea multe, neinvazivă, fără medicamente, Terapia Bowen. Da, Terapia Bowen vă poate ajuta enorm în reducerea până la eliminare a stresului din viaţa dumneavoastră şi revenirea la o viaţă dinamică, energică, plină de frumuseţe şi fericire.

În lumea ştiinţifică este deja de notorietate faptul că orice tensiune emoţională determină efecte neuro-musculare, iar dacă se acţionează în sens invers se poate îmbunătăţi starea psihică. Aplicarea Terapiei Bowen pentru reducerea şi eliminarea stresului de orice fel, determină instalarea unei stări de relaxare profundă, eliminându-se astfel tensiunilor musculare şi a stărilor de crispare, rezultatul fiind normalizarea activităţii psihice.

Nu doresc să vă dau sfaturi în privinţa modului în care trebuie să priviţi viaţa dumneavoastră, dar din experienţa personală, am tras câteva învăţăminte care ştiu că ajută mult la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi la reuşita în viaţă, iar stresul se situează pe primul loc:

• reduceţi/eliminaţi stresul,
• gândiţi pozitiv, nu fiţi negativişti,
• nu fiţi perfecţionişti, vedeţi lucrurile bune pe care le faceţi,
• nu trăiţi în trecut, priviţi în permanenţă spre viitor,
• nu despicaţi firul în patru, căutaţi soluţii,
• nu purtaţi pică, fiţi generoşi,
• nu fiţi răutăcioşi, fiţi cât mai buni,
• spuneţi nu, atunci când simţiţi asta, nu spuneţi un da de complezenţă.

Sursa: Sorin Blaj
Înapoi Diagnosticare SM mai rapidă și mai bună

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00