Strângere de cadouri și ajutor pe termen lung pentru pacienții cu scleroză multiplă

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia și Asociația SM Speromax Alba au pus bazele unui parteneriat menit să le însenineze zilele pacienților cu scleroză multiplă.

Echipa și voluntarii Centrului au dorit să ofere un ajutor pe termen lung acestor persoane încercate de o boală grea și au decis să îi învețe pe beneficiarii și voluntarii asociației tehnici de realizare a diferitelor obiecte decorative, astfel încât ei să poată realiza cadouri pentru prieteni sau pe care să le poată oferi celor care îi ajută cu donații. Prima întâlnire din cadrul acestor ateliere a avut loc vineri, 24 noiembrie 2017, și a constat într-o activitate comună în cadrul căreia au fost realizate suporturi pentru lumânări, utilizând tehnica quilling. Beneficiarii și voluntarii celor doi parteneri au ascultat colinde și s-au cunoscut mai bine, astfel de întâlniri urmând să aibă loc lunar, astfel încât pacienții cu scleroză multiplă să învețe cât mai multe tehnici de realizare a obiectelor decorative.

O parte dintre aceste decorațiuni vor fi expuse pe o tarabă în Cetatea Alba Carolina, cu ocazia Zilei Naționale a României, iar persoanele care doresc vor putea dona bani Asociației SM Speromax Alba pentru asigurarea celor necesare celor aproximativ 80 de beneficiari, primind în schimb o decorațiune realizată de membrii asociației, cu sprijinul echipei și voluntarilor Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, care a pus la dispoziție și materialele necesare.

 

Strângere de cadouri

Dacă ajutorul prin intermediul acestor ateliere creative comune este unul cu impact pe termen lung, nu trebuie să uităm că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Echipa Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia dorește să implice comunitatea locală într-o acțiune de strângere de cadouri pentru pacienții cu scleroză multiplă, astfel încât sărbătorile să vină cu un zâmbet și pentru ei.

Oricine poate veni la sediul centrului, din strada Gladiolelor 3A, cu un cadou frumos ambalat, așa cum fiecare își dorește să primească. Pachetele vor putea fi aduse din 28 noiembrie până în 15 decembrie, între orele 9 și 18, cu excepția zilelor declarate sărbători legale. Cutiile nu vor fi sigilate, pentru a putea fi verificat conținutul acestora.

Atunci când vă gândiți ce să puneți în cutii, trebuie să luați în calcul că beneficiarii Asociației SM Speromax Alba au între 18 și 70 de ani și mulți dintre ei sunt imobilizați la domiciliu din cauza bolii. Asta înseamnă că în mai mică măsură au nevoie de haine, deși puteți pune șosete, mănuși sau fulare dacă sunt noi, însă le puteți pune alimente neperisabile (vă rugăm să verificați data de expirare, luând în considerare că vor ajunge la ei în preajma Crăciunului), obiecte de igienă personală, dar și cărți. Pacienții cu scleroză multiplă au mare nevoie de suplimente alimentare și parafarmaceutice. Iată o listă cu ce folosesc cei mai mulți dintre ei: Milgamma N, Tena Lady Extra Plus, Coenzima Q10, Tena Pants, Bilobil Forte, Osteocare, Tena Slip, Neuromultivit, Neuroage, vitamina D, Omega 3, Tonotil și multivitamine.

Persoanele care au disponibilitatea de a dona mai mult pot aduce dispozitive medicale, cadre fixe, cadre cu roți sau scaune rulante sau pot face donații pentru carburant, deoarece voluntarii și membrii Asociației SM Speromax Alba se deplasează des la domiciliile pacienților.

Persoane de contact:

  • Ana Cosma, coordonator Centru de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia – telefon 0749163002
  • Dragoș Zaharia, președinte Asociația SM Speromax Alba – telefon 0745798953
Sursa: Academia Doamnelor
Înapoi Persoanele cu handicap nedeplasabile ar putea fi evaluate acasă

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00