home-2-slide2

Stafeta Ciclista SM a ajuns la Alba Iulia

După un drum lung prin ţară, Ştafeta Ciclistă SM a ajuns la Alba Iulia chiar de Ziua Mondială a Sclerozei Multiple, 30 mai.

În ciuda vremii nefevavorabile, la Alba Iulia s-au întâlnit biciclişti, voluntari şi aparţinători ai pacienţilor, demonstrând suportul faţă de cei afectaţi de această maladie.

Cu acest prilej a fost prezentat şi noul automobil al Asociaţiei SM SPEROMAX Alba, donat de compania Star Assembly din Sebeş.

„Nu este nevoie să vezi simptomele SM pentru a crede că ele există!” este sloganul din acest an al Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple.

„Scleroza multiplă este o boală autoimună, o afecțiune cronică, inflamatorie și degenerativă a sistemului nervos central, ale cărei cauze nu sunt complet cunoscute şi pentru care nu există un tratament care să asigure vindecarea completă şi definitivă. Debutul bolii are loc în majoritatea cazurilor între 20 şi 30 de ani. La vârste de peste 50 de ani, boala afectează de două ori mai mult femeile decât bărbaţii. Se întâlneşte rareori şi la vârste sub 18 ani. Statisticile arată că, la nivelul UE, numărul bolnavilor de scleroză multiplă a crescut semnificativ în ultimii şase ani, ajungând la circa 600.000. În România există aproximativ 6.000-7.000 de persoane care au scleroză multiplă.

Simptomele obisnuite includ: oboseala patologică, probleme de motilitate, tulburări de coordonare, echilibru, sensibilitate, durere, tulburări cognitive, depresie şi multe altele”, se precizează într-un comunicat al SM SPEROMAX Alba.

În 31 mai 2019 la Alba Iulia va avea loc Cina Caritabilă pentru pacienţii cu scleroză multiplă.

Sursa: Alba7 
Înapoi FOTO: Ștafeta Ciclistă SM și-a încheiat traseul la Alba Iulia, de Ziua Mondială a Sclerozei Multiple

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00