Scleroza multiplă: cum scăpați de intoleranța la căldură?

Scleroza multiplă (SM) este o boală invalidantă care afectează sistemul nervos central, lezează învelișul protector al fibrelor nervoase ale sistemului nervos central, provocând apariția unor întreruperi ale semnalelor nervoase. Din păcate, pentru multe dintre persoanele afectate de SM, vara nu este anotimpul cel mai bun, deoarece acestea pot prezenta intoleranță la căldură (Fenomenul Uhthoff).

Alte probleme provocate de SM sunt starea confuzională, pierderea cunoștinței, vărsături, crampe musculare, creșterea frecvenței cardiace, creșterea frecvenței respiratorii. Persoanele care suferă de afecțiuni renale prezintă un risc mai mare, în timpul verii, de a dezvolta insuficiență renală din cauza deshidratării și poate crește riscul apariției calculilor renali. Răcirea temperaturii corpului este importantă pentru pacienții cu SM, fiind obligatoriu să se evite agravarea simptomelor până la apariția puseelor.

Sfaturi

”Evitați supraîncălzirea corpului, faceți bai răcoroase, beți lichide suficiente, purtați pălărie și ochelari de soare, folosiți eșarfe, bandane și veste răcire special create, răcoriți-vă în încăperi dotate cu aer condiționat, ventilatoare, ieșiți la plimbare doar dimineața și seara, mergeți pe la umbră dacă sunteți nevoiți să ieșiți la prânz, circulați cu mijloace de transport dotate cu aer condiționat”, recomandă reprezentanții Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM).

În apropierea Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple (30 mai), AISM a organizat conferința ”De la confuzie la certitudine: Diagnosticul diferențial al Sclerozei Multiple”, în cadrul căreia specialiștii au discutat despre dispozitivele medicale necesare persoanelor bolnave, diferența dintre scleroza multiplă, alte boli autoimune și boala Lyme și cum vă puteți asigura că beneficiați de diagnosticul și tratamentul corect, care este Programul psihoterapeutic pentru persoanele diagnosticate, controlul SM prin Yoga, etc. Cu acest prilej, AISM a oferit persoanelor afectate de scleroza multiplă eșarfe de răcire pentru vremea caldă.

Sursa: Scoala pacientilor
Înapoi Ștafeta Ciclistă SM 2018

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00