home1_slide_1

REZULTATE-APEL PENTRU FINANTARE DE PROIECTE-Consolidarea societății civile românești în sprijinul asociațiilor persoanelor vulnerabile

REZULTATE- 89 de proiecte depuse in cadrul apelului ;
- 3 proiecte selectate care vor primi suma de maxim 5000 euro pe proiect. 

Apelul pentru proiecte „consolidarea societății civile românești în sprijinul asociațiilor persoanelor vulnerabile sau a celor din jurul lor“ lansat de Ambasada Frantei in data de 4 iulie 2017 si adresat organizațiilor non-guvernamentale non-profit (ONG) din Romania a cunoscut un mare succes, un numar de 89 de candidaturi au fost depuse respectand termenul limita. 
Astfel, proiectele prezentate trebuiau să sprijine participarea cetățeneasca a unuia sau mai multor grupuri de persoane vulnerabile sau a celor din jurul lor, în scopul de a facilita accesul acestora la drepturi și să încurajeze luarea în considerare de către autoritățile publice a preocupărilor acestora în elaborarea politicilor care îi afectează. Proiectele trebuiau să abordeze una sau mai multe dintre următoarele teme:
• Sprijin pentru mobilizarea colectivă a persoanelor pentru sustinerea accesului la asistenta medicala, axat pe una sau mai multe boli sau la nivel de comunitate.
• Asistență pentru mobilizarea colectivă a persoanelor în vârstă și a pensionarilor pentru apararea accesul la drepturi și îmbunătățirea condițiilor de viață.
• Asistență pentru mobilizarea colectivă a persoanelor cu handicap pentru apararea accesul la drepturi și îmbunătățirea condițiilor de viață.
• Asistență pentru mobilizarea colectivă a persoanelor afectate de sărăcie pentru apararea accesul la drepturi și îmbunătățirea condițiilor de viață.

Selecţia proiectelor a fost făcută pe baza următoarelor criterii indicate in apel :
-  respectarea temelor prioritare ale apelului
-  caracterul inovator, realist şi reproductibil al proiectului propus,
-  gradul de precizie al proiectului (obiective, beneficiari, calendar, buget, rezultate, etc.),
-  calitatea şi diversitatea parteneriatelor dezvoltate cu ocazia desfăşurării acestuia.

Astfel, după studierea dosarelor de candidatură, Ambasada Franței a selectat următoarele proiecte:

1/ Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) este o asociație națională din România care pledează pentru un acces mai bun la drepturile pacienților. A fost selectată deoarece proiectul său include atât cercetarea privind nevoile pacienților, întâlniri în trei capitale regionale in afara Bucureștiului, cât și sprijin individualizat pentru crearea de noi asociații de pacienți în domenii noi. O campanie de diseminare bazată pe demersurile mai multor pacienți și schimburi cu jurnaliști specializați va completa acest proiect de consolidare a importanței societății civile în favoarea sănătății.

Subvenția acordată Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC): 4750€, cu plată în doua tranşe în conformitate cu procedurile specificate în apelul pentru proiecte.

2/ Parent project – Asociația pentru cercetare și asistență în distrofia musculară a fost înființată de părinții copiilor care suferă de bolile Duchenne și Becker. Aproximativ 1.000 de copii români suferă de această boală degenerativă. Asociația se luptă împotriva barierelor care au împiedicat informarea familiilor și tratamentul copiilor. Proiectul selectat, numit „Stop pasivitatii“, își propune să re-mobilizeze mediul medical și social în jurul acestor pacienți prin organizarea unui seminar privind managementul modern al distrofii musculare, diseminarea de bune practici, un ghid pentru familii și broșuri pentru profesioniști în domeniul sănătății și în domeniul social.

Subvenția acordată Parent project – Asociația pentru cercetare și asistență în distrofia musculară: 4950€, cu plată în doua tranşe în conformitate cu procedurile specificate în apelul pentru proiecte.

3/ Asociatia Fiinta Rurala creată în 2012, intervine în comunitatea rurală din România prin dezvoltarea vânzării de produse agricole în circuite scurte. Prin facilitarea accesului țăranilor români la consumatorii din orașele învecinate, în special prin dezvoltarea unei platforme online http://cutiataranului.ro/, asociatia Fiinta Rurala le permite taranilor să vândă o parte din producția lor direct consumatorilor, îmbunătățind astfel veniturile și condițiile de viață. Dispozitivul a fost dezvoltat cu succes în jurul orașelor Cluj Napoca, București, Târgu Mureș și Bacău. Acum, prin proiectul prezentat în cadrul acestei solicitări, această inițiativă a fost inițiată în jurul oraselor Timișoara, Sibiu, Iași și Brașov. Subventia nu numai că va asigura numeroasele deplasari ale asociației în comunitățile țărănești pentru a comunica despre proiect și pentru a face legatura cu consumatorii, dar și pentru a sprijini producătorii în ambalarea sănătoasă, promovarea și vânzarea produselor prin intermediul platformei online care urmează să fie dezvoltată în continuare.

Subvenția acordată asociatiei Fiinta Rurala : 5000€ cu plată în doua tranşe în conformitate cu procedurile specificate în apelul pentru proiecte.

Ambasada Frantei va contacta în curând cele trei asociații alese pentru a discuta despre realizarea proiectului lor și pentru a stabili prima plată a subvenției acordate acestora.

Sursa : https://ro.ambafrance.org/
Înapoi LISTA 2016: sponsorizări de peste 300.000 de lei pentru medici și 160.000 de lei pentru spitalele din Alba, de la producătorii de medicamente

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00