Radu Gănescu, reales vicepreședinte EPF

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), a fost reales în funcția de vicepreședinte al European Patient Forum (EPF).

Radu este membru în boardul EPF din 2015, fiind mai întâi trezorier și apoi vicepreședinte. ”Prin apartenența la EPF, încercăm să îmbunătățim accesibilitatea pacienților la tratament, prin implementarea politicilor europene în legislația românească. Cred că pentru pacienții din România este foarte important să se simtă cetățeni europeni și să aibă aceleași drepturi și acces la același tratament și servicii medicale ca orice cetățean european. Iar aceste lucruri le putem face numai dacă suntem implicați la nivel european, dacă vedem soluțiile găsite de alte țări și le aducem și în România”, a  declarat Radu Gănescu.

Un alt avantaj al apartenenței la EPF este reprezentat de accesarea mai facilă a proiectelor europene, inclusiv a finanțării aferente. ”Unul dintre proiectele europene aduse în România prin intermediul COPAC a fost cel de Capacity Building, care a devenit, astfel, accesibil asociațiilor de pacienți autohtone. Vaccinarea pacienților cu boli cronice este un alt proiect susținut, inclusiv financiar, de către EPF, al cărui workshop pilot a fost organizat în România. Putem face multe lucruri în beneficiul pacienților din România: putem aduce mai ușor proiecte, putem afla lucruri la care, altfel, nu am avea acces”, a mai spus președintele COPAC.

În prezent, președintele EPF este Marco Greco (Federația Europeană pentru Boala Chron și Colita Ulcerativă), iar trezorier este Elisabeth Kasilingam (Platforma Europeană de Scleroză Multiplă). Din boardul EPF mai fac parte: Hilkka Karkkainen (Alianța Globală de Boli Mentale), Cor Oosterwijk (EURORDIS – Boli Rare), Michal Rataj (Asociația de Boli Neuromusculare din Polonia), Marzena Nelken (Asociația ARS Vivendi din Polonia), Gabriela Tănăsan (Rețeaua Europeană a supraviețuitorilor din psihiatrie), Dimitris Athanasiou (Asociația Internațională Duchenne și Boli Rare).

Sursa: Scoala pacientilor
Înapoi Asociația Speromax: Cină festivă cu strângere de fonduri cu ocazia Zilei Mondiale pentru Scleroză Multiplă

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00