Prin Campania “Salvăm vieți împreună”, peste 2.000 de măști medicale vor fi distribuite

Demarată luna trecută, campania “Salvăm vieți împreună” a pus laolaltă patru organizații ale societății civile – Fundația Comunitară Alba, Rotary Alba Iulia Civitas Solis, Asociația SM Speromax Alba și Asociația Grupul Skepsis, ce și-au propus să sprijine comunitatea în lupta cu Covid-19.

Trimițând textul ALBA prin SMS la numărul 8837, peste 500 de cetățeni au donat până în prezent câte 2 euro în contul campaniei. Din primele fonduri strânse au fost achiziționate peste 2.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri (standard 14683 de dispozitiv medical), ce vor fi distribuite vârstnicilor, dar și altor persoane vulnerabilizate de pandemie, contribuind în acest fel la reducerea riscului infectării cu SARS-CoV-2 în județul nostru.

Voluntarii YouthBank din cadrul Fundației Comunitare au realizat 520 de pachete, fiecare conținând câte 4 măști chirurgicale. Marea majoritate a acestor pachete, mai exact 460, vor fi distribuite împreună cu voluntarii celorlalte organizații în acest weekend, în Ocna Mureș, una din zonele din județ cu un număr mare de infectări cu noul coronavirus. Celelalte 60 de pachete vor ajunge, prin grija Asociației SM Speromax Alba, la pacienți cu scleroză multiplă din județ.

Crezul celor patru ONG-uri din Alba este că o comunitate devine puternică atunci când se mobilizează pentru o cauză, iar în cazul pandemiei de coronavirus, atunci când îi sprijină atât pe cei din linia întâi, cât și pe cei vulnerabilizați. Campania “Salvăm vieți împreună” continuă cel puțin până la 25 iunie, toate mesajele SMS cu textul ALBA trimise la 8837 transformându-se integral și transparent în sprijin pentru lupta cu Covid-19.

Campania este susținută la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România și Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, cea care, în parteneriat cu Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile şi Vodafone România a creat platforma „Donează mai simplu!”. La nivel local, campania este susținută de Instituția Prefectului, Municipiile Alba Iulia și Blaj, Direcția de Sănătate Publică, Spitalele municipale Blaj și Sebeș, Societatea de Transport Public Alba Iulia și Impact Design.

Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Sursa: Urbea Mea

Înapoi INTERVIU Ce se întâmplă cu pacienții non-COVID în vremea pandemiei: Au murit oameni din cauză că până s-a intervenit pe accident vascular, i-au testat pentru coronavirus. A durat 7 ore

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00