de experiență

Asociația SM SPEROMAX ALBA a fost înființată la 1 Octombrie 2007 de un grup de pacienți cu Scleroză Multiplă care s-au gândit să vină în contact și cu alți pacienți din județul Alba, încercând să creeze o comunitate a celor afectați de Scleroza Multiplă. 

Încă de la început activitatea asociației s-a concentrat pe vizite la domiciliul persoanelor afectate de această boală precum și stabilirea de legături cu instituțiile publice la nivel județean. De asemnea Asociația s-a implicat și în activități de reprezentativitate a persoanelor cu dizabilități pentru a atrage atenția comunității locale de existenta acestei boli.

10 ani

Misiunea organizației noastre

Misiunea noastră presupune creşterea calităţii vieţii în rândul persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Vino să stăm de vorbă despre cum te poți implica!

Îți stăm la dispoziție pentru orice întrebare sau alte informații suplimentare.

Obiectivele
organizației noastre

  • Prevenirea discriminării şi egalizarea şanselor bolnavilor cu SM.
  • Egalitatea de tratament la bolnavii cu SM.
  • Responsabilizarea comunităţii asupra atitudinii faţă de bolnavii cu SM.
  • Protecţia împotriva neglijării bolnavilor SM.
  • Conștientizarea/informarea autorităţilor publice, furnizorii de servicii sociale, reprezentanţii societăţii civile despre evoluţia SM şi necesarul implicării în activităţii de protecție în domeniul SM.
  • Difuzarea de informaţii în mediile medicale, instituţiile publice şi autorităţi locale, cu privire la problemele şi dificultăţile cu care se confruntă bolnavii de S.M., şi necesităţile acestora.
  • Informarea membrilor Asociaţiei cu privire la avantajele şi facilităţile legale de care pot beneficia, pe plan social şi / sau profesional.
  • Reprezentarea membrilor în raport cu autorităţile pentru a înlesni accesul la facilităţile prevăzute de lege, precum şi iniţierea unor demersuri pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind protecţia socială şi asistenţa medicală.
  • Organizarea de activităţi informativ-educative, culturale, de divertisment etc., cu, şi în beneficiul bolnavilor de S.M.

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00