Mașină specială donată pacienților cu scleroză multiplă din județul Alba

Asociaţia SM Speromax Alba a primit oficial un autoturism special, marca Mercedes Sprinter – este vorba de o donaţie făcută de compania Star Assembly Sebeş. Maşina va fi folosită pentru pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă, imobilizaţi în scaun rulant sau cu grave dificultăţi de deplasare.

Vineri, 28 iunie 2019, noua donaţie a fost testată şi prezentată celor care urmează să beneficieze de ea. Maşina este dotată special pentru a putea transporta, facil şi în condiţii de siguranţă, persoane aflate în scaun rulant, anunţă Asociaţia SM Speromax Alba.

La acest moment au asistat reprezentanţii Star Transmission & Star Assembly, ai Casei Auto Sebeş şi zeci de pacienţi din cadrul Asociaţiei SM Speromax Alba.

În valoare de 62.000 de euro, autoturismul a fost modificat față de varianta standard, în acest moment fiind singurul autovehicul complet dotat pentru persoane cu dizabilități, existent în țara noastră.

Maşina are 8 locuri, din care trei sunt pentru persoane în scaun rulant, iar restul pentru șofer și însoțitori. Este dotată cu lift, buton de panică, în cazul în care unul din pasageri are nevoie de ajutor și numeroși senzori care captează și transmit, în timp real, informații șoferului prin intemediul unui monitor montat pe bordul maşinii, se precizează în comunicatul SM Speromax Alba.

Momentan, la nivel național aceasta este singura mașină de acest gen, complet dotată și utilată pentru transportul personelor cu dizabilități.

Sursa: Alba7
Înapoi Donație a nemților de la Star Assembly Sebeș pentru persoanele bolnave de scleroză multiplă

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00