Mai mulți IT-iști vor să ajute gratis CNAS să repornească sistemul informatic. Instituția ia ”poziția struțului”

Mai mulţi IT-işti din Bucureşti vor să ajute CNAS să repornească sistemul informatic. Autorităţile au promis că vor rezolva problema şi au cerut demisia preşedintelui CNAS şi al purtătorului de cuvânt, care a spus că „oamenii mor si cu, si fără sistem”.

Dar platforma informatică nu merge nici acum, de aproape o lună.Este motivul pentru IT-iştii spun că sunt destul de mulţi în România şi pot să ajute.

Nu au primit însă nicio solicitare de ajutor. Mai mult, cei pedepsiţi sunt în continuare la conducerea Casei Naționale de Sănătate. Răzvan Vulcănescu, fostul preşedinte demis de Viorica Dăncilă, este acum vicepreşedinte

.Bogdan Răduţă, voluntar: M-am uitat la mesajele care au fost transmise în ultima perioadă și niciunul nu părea că se dorește sau e cineva implicat în rezolvarea sistemului, se căutau doar vinovați, doar demisii. Nu pot să cred că nu există o colaborare sau o implicare între instituții ca o altă agenție sau minister să poată ceda un server, să poată mări capacitatea de stocare.

Nu există nici mentenanță. Ca urmare a share-ului pe Facebook, au fost mai multe persoane interesate să se implice – într-o singură zi sunt 12 persoane din toate ariile.

Sursa: Ziarul Unirea
Înapoi ”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” – răspunsul cinic al CNAS, după 17 zile de blocaj total în Sănătate

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00