Foto: 26 de studenți din Alba Iulia, voluntari pentru pacienții care suferă de scleroză multiplă

Asociaţia SM Speromax Alba a primit în rândul voluntarilor săi un număr de 26 de tineri, dornici să participe la activităţile organizaţiei. Noii voluntari au participat, miercuri, 1 noiembrie 2017, la o sesiune de instruire, în cadrul căreia au putut afla, direct de la membrii SM Speromax, detalii despre activitatea pe care o vor desfăşura.

Timp de două săptămâni, toţi cei interesaţi s-au putut înscrie pentru a deveni unul din voluntarii SM Speromax Alba. Numărul celor care au răspuns invitaţiei a fost surprinzător de mare, în comparaţie cu anii trecuţi.  Toţi cei 26 de tineri sunt studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi urmează studiile de licenţă, la specializările Terapie Ocupaţională, Sociologie, Asistenţă Socială, Drept şi Kinetoterapie. Astfel, dincolo de cunoştinţele teoretice dobândite în cadrul universităţii, tinerii au posibilitatea de a lua contact direct cu provocările practice ale profesiilor pe care şi le-au ales.

În plus, activităţile Asociaţiei SM Speromax Alba se vor desfăşura mai uşor, odată cu creşterea numărului persoanelor implicate în a-i sprijini pe pacienţii care suferă de scleroză multiplă.

În ultimii 10 ani, Asociaţia SM Speromax Alba a oferit beneficiarilor servicii din ce în ce mai variate, cum ar fi: diagnoză socială, elaborare plan de intervenţie/de asistenţă şi îngrijire, îndrumare către alte servicii, consiliere socială, informare, sau suport emoţional, precum şi asistenţă şi suport specializat în vederea reabilitării/reintegrării sociale prin Consiliere psihologică/psihosocială, consiliere juridică, terapii de integrare/reintegrare socială, suport emoțional – religios, rrgoterapie/terapie ocupațională.

 

Sursa: Pro Alba
Înapoi Comunicat de presă – Medicii de familie și pacienții protestează în toată țara față de colapsul iminent al sistemului de asistență medicală primară

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00