Asociația SPEROMAX Alba, nominalizată la premiile COPAC

La categoria “Proiectul unei asociații de pacienți cu cel mai mare impact”, Asociația SPEROMAX Alba a intrat în cursa pentru un premiu COPAC, la ediția din acest an, cu proiectul prin care s-a înființat în cadrul asociației sala de kinetoterapie.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a reluat inițiativa Premiilor COPAC , din dorința de a descoperi organizații care activează în zona neguvernamentală și oameni care reușesc să schimbe lucrurile în zona lor de activitate, pe cei care susțin și încurajează sistemul de sănătate. Îi puteți susține pe ai noștri cu un vot pe pagina oficială a concursului: www.premii2017.copac.ro.

Sala de kinetoterapie a asociației SPEROMAX Alba s-a înființat în urma implementării unui proiect ce s-a derulat pe durata unui an, cu începere din noiembrie 2016, cu scopul de a oferi servicii unui număr de 165 de beneficiari – pacienți cu scleroză multiplă din județul Alba și unui număr de 80 de elevi de liceu din Alba Iulia, beneficiari ai serviciilor de recuperare și prevenire a atitudinilor cifo-scoliotice. În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamentele necesare pentru dotarea sălii de kinetoterapie, a fost amenajată sala, au avut loc programele de kinetoterapie conform planurilor individualizate și au fost făcute vizite la domiciliul persoanelor nedeplasabile, greu deplasabile sau cazuri sociale. De asemenea, au fost diagnosticați cu afecțiuni precoce ale coloanei vertebrale un număr de 80 de elevi din liceele din Alba Iulia și au urmat un proces recuperatoriu împreună cu kinetoterapeutul.

Potrivit lui Dragoș Zaharia, sala funcționează astăzi cu ajutorul voluntarilor. Două nume trebuie menționate aici : Adela Londroman (în anul 3 la universitatea de kinetoterapie) și Diana Țerfea (anul 3 la  terapie ocupațională).

Vă reamintesc că, în anul 2016, Dragoș Zaharia a obținut premiul juriului la categoria “Lider ONG” . “ Pentru mine a însemnat ENORM premiul obținut în 2016. A fost o recunoaștere a muncii noastre de zece ani din cadrul Asociației SPEROMAX Alba pentru pacienții de scleroză multiplă. Am simțit că munca noastră primește recunoașterea națională, de care avea nevoie. Autoritățile locale au văzut de la început importanța muncii noastre și faptul că reușim să acordăm pacienților servicii de care au nevoie, cât și ceva mult mai important, speranță și solidaritate”, declara președintele SPEROMAX. Să-l susținem și de această data!

Sursa : Ziarul Unirea
Înapoi VIDEO: Sala de kinetoterapie – proiectul SM Speromax Alba, nominalizat la Gala COPAC. Modalități de vot

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00