Aplicație: persoanele imobilizate pot manevra telefonul cu ajutorul privirii

EVA Facial Mouse este prima aplicație care le permite persoanelor cu dizabilități neuromotorii sau imobilizate să folosească telefoanele mobile și tabletele.

Utilizarea telefonului mobil sau a tabletei de către persoanele care, dintr-un motiv sau altul, nu își pot folosi mâinile, era imposibilă până în prezent. Dispozitivele care au această aplicație instalată pot fi manevrate cu ajutorul privirii.

EVA Facial Mouse se adresează în primul rând persoanelor cu amputări, paralizie cerebrală, leziuni ale măduvei spinării, distrofie muscularăscleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică (ALS) și alte afecțiuni care duc la imobilizare sau dizabilități neuromotorii. La proiectarea și dezvoltarea aplicației au participat atât specialiști în domeniul IT, cât și un grup de potențiali utilizatori. Până în acest moment, la nivel global, aplicația EVA Facial Mouse a fost descărcată de peste 1 milion de ori.

Aplicația poate fi instalată pe orice telefon sau tabletă cu sistem de operare Android 4.1 sau mai avansat, echipate cu o cameră frontală. Pentru a fi folosită, nu este nevoie de alte echipamente externe. Aplicația identifică mișcarea capului și cu ajutorul ei manevrează cursorul, aceasta devenind practic mijlocul de interacțiune cu ecranul tactil al dispozitivului mobil. Aplicația are un meniu simplu și este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv română.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din google drive. Puteți consulta AICI lista modelelor de telefoane și tablete compatibile, precum și rezultatele testărilor efectuate până acum.

Sursa: Scoala Pacientilor
Înapoi Imaginile umilinței. Un bărbat în scaun cu rotile, obligat să se târască pentru a ajunge în casă

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00