Această cercetătoare este pe punctul de a vindeca Scleroza Multiplă pentru 2,3 milioane de pacienţi

Scleroza multiplă – adesea abreviată SM şi cunoscută şi sub numele de scleroză în plăci – afectează celulele nervoase din creier şi coloana vertebrală şi vine însoţită de un număr mare de simptome fizice şi psihice. Vedere înceţoşată sau dublă, probleme de gândire, probleme psihologice sau probleme musculare.

Teribila boală este asociată cu degenerarea tecilor de mielină ale axonilor (principalele linii de transmisie ale sistemului nervos) în anumiţi nervi, având ca rezultat deteriorarea coordonării mişcărilor şi echilibrului. În cazurile severe, această boală este fatală, iar speranţa de viaţă este mult mai scurtă. Deşi există medicamente care tratează într-o anumită măsură SM, nu există niciunul care să vindece complet această boală.

Cu toate acestea, cruda boală ar putea să fie în curând de domeniul trecutului, deoarece cercetătoarea Dr. Su Metcalfe este pe punctul de a face un important progres medical.

Cu peste 2,3 milioane de persoane care suferă de această boală la nivel mondial, un tratament pentru SM ar fi o adevarată minune medicală. Dr. Metcalfe crede că atacul asupra celulelor nervoase poate fi oprit mulţumită unei noi descoperiri medicale care a fost făcută de compania LIFNano.

„Unii oameni dezvoltă SM progresivă, aşa că pot trece direct la forma severă a bolii, dar majoritatea prezintă un stadiu recurent sau remisiv”, a declarat Dr. Metcalfe pentru Cambridge News.

„Poate debuta de la vârsta de 30 de ani şi nu există niciun tratament, astfel încât tot ce puteţi face este să suprimaţi răspunsul imun, dar medicamentele care fac acest lucru au efecte secundare şi creierul nu mai poate fi reparat. Costul acestor medicamente este foarte ridicat, iar în Marea Britanie există o mulţime de oameni care nu se tratează deloc”.

„Am căutat să văd ce anume controlează răspunsul imun şi îl împiedică să ne atace în mod automat”, explică cercetătoarea.

„Am descoperit un mic comutator binar, controlat de o LIF (citokină cu multiple funcții), care acţionează în interiorul celulei imune. LIF este capabilă să controleze celula pentru a se asigura că nu atacă corpul tău, dar care apoi porneşte atacul atunci când este necesar.”

„Această LIF, pe lângă faptul că ne reglează şi ne protejează împotriva atacurilor imune, joacă, de asemenea, un rol major în menţinerea sănătăţii creierului şi măduvei spinării. De fapt, are un rol esenţial în reparaţia ţesuturilor în general, transformând celulele stem care se găsesc în mod obişnuit în organism într-un medicament regenerativ natural, dar poate avea şi un rol important în repararea creierului atunci când acesta este deteriorat.”

„Cred că este fantastic. Putem trata bolile autoimune care atacă atât creierul, cât şi măduva spinării. Deci, aveţi o coincidenţă care poate opri şi inversa autoimunitatea şi, de asemenea, repară daunele provocate creierului.”

Această cercetătoare extrem de talentată, care se preocupă şi de tratamentul Psoriazisului şi al Diabetului, speră că dacă va obţine finanţare suficientă, ea şi echipa ei pot găsi un potenţial remediu pentru SM până în 2020.

Sursa: Live Biz Media
Înapoi Suferinţele unui geniu: Ştefan Luchian a pictat chinuit de scleroză, paralizat, cu pensula legată de mână

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00