1000 de femei înving SM

Oferim părinților șansa recuperării zâmbetului

1000 de femei înving SM

Scleroza multiplă face ca mii de copii să trăiască cu teama că mama lor va cădea din nou la pat și nu va avea cu ce să se trateze și nu vor putea să îi recupereze nici măcar zâmbetul.

Ajută acești copii să-și vadă mama zâmbind din nou

Donează 2 euro/ lună prin SMS la 8844 cu text: SCLEROZA

și vei ajuta o persoană cu SM să beneficieze de recuperare

În România peste 10000 de persoane cu medie de vârstă de 40 de ani sunt diagnosticate cu scleroza multiplă (SM), o boală neurologică incurabilă, invalidantă. Ponderea bolnavilor este reprezentată de femei, iar nașterea reprezintă pentru ele un factor agravant, dar și un sacrificiu asumat cu dragoste pentru copiii lor.

Proiectul ”1000 de mame înving scleroza multiplă” mobilizează comunitatea de scleroză multiplă (SM) din România, simpatizanții mișcării SM, în jurul mamelor afectate de această maladie necruțătoare, care de dragul copiilor au puterea să lupte împotriva SM, care poate fi combătută doar prin fizio-kinetoterapie, care ajută la recuperarea restantului funcțional, la creșterea speranței de viață, păstrarea locului de muncă, acolo unde încă aceste femei nu l-au pierdut deja și la creșterea calității vieții acestor femei aproape de copii lor, prevenind instituționalizarea acestora în centre de îngrijire.

Proiectul își propune să colecteze un fond de sprijin pentru recuperarea în scleroza multiplă, servicii care vor fi oferite în centrele de recuperare partenere incluse în rețeaua de recuperare socio-medicală a Asociației de Scleroză Multiplă din România, furnizate în centre de recuperare sau/și la domiciliu, în toate regiunile istorice ale țării, pentru 1000 de persoane afectate de această maladie, sprijiniți prin grupurile locale ale ASMR.

Serviciile de recuperare vor include terapii personalizate de fizio-kinetoterapie și vor fi furnizate pentru o perioadă recomandată de specialiști, cu un minim de 10 ședințe, furnizate fie în centrul de recuperare, fie la domiciliu, cu ajutorul unor echipe mobile, care vor furniza și sprijin social. Serviciile de sprijin pentru recuperare se vor adresa persoanelor cu posibilități financiare reduse, cum sunt un procent semnificativ din pacienții afectați de SM, care au fost persoane active, întreținători de familie, dar care datorită progresiei bolii ajung să fie membrii de familie pasivi, cu un rol schimbat, de persoană întreținută, ceea ce, într-o familie cu copii deschide o spirală a degradării calității vieții.

Oradea

Rețeaua de servicii de recuperare de sănătate a Asociației de Scleroză Multiplă din România (ASMR) este inspirată de primul centru de acest fel din România, existent la Oradea, care de peste 25 de ani oferă servicii de recuperare și totodată exemple de bună practică pentru noile servicii înființate în Alba Iulia, Timișoara, Bistrița.

Pacineții afectați de SM care doresc să beneficieze de recuperare prin acest program se pot adresa centrelor de recuperare și grupurilor locale SM din Alba-Iulia, Bistrița, Craiova, Iași, Timișoara și București.

Beneficiarii în 2019, înainte de începerea programului:

Alba-Iulia: 25 de beneficiari la centrul de recuperare, 50 de beneficiari la domiciliu;

Oradea: 50 de beneficiari la centrul de recuperare; 15 beneficiari la domiciliu;

Timișoara: 20 de beneficiari la centrul de recuperare; 10 beneficiari la domiciliu. 

Sursa: Scleroza Multipla
Înapoi Cum vor arăta legitimaţiile persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul se află în transparenţă decizională (document)

Lasă un comentariu

Oferim suport și siguranță persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.

Sediul Speromax

Str. Gladiolelor, Nr.3A
Alba Iulia,  Jud. Alba, 510040
Program:

Luni, Miercuri, Vineri 8:30 – 12:30

Marți, Joi 8:30 – 16:00