VINERI: Ștafeta Ciclistă SM marchează la Alba Iulia, Ziua Mondială a Sclerozei Multiple

Ziua de 30 mai 2018 este dedicată persoanelor care suferă de scleroză multiplă, iar evenimentele organizate în zeci de țări sunt menite să atragă atenția comunităților asupra nevoilor pe care le au persoanele care suferă de această maladie și să îi aducă mai aproape de semenii lor.

La Alba Iulia, Asociația de Scleroză Multiplă din România în parteneriat cu Asociația SM SPEROMAX Alba și cu susținerea Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia și Liga Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia vor organiza Ștafeta Ciclistă SM, un eveniment recreativ itinerant, de conștientizare comunitară.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 iunie, începând cu ora 17:00. Punctul de plecare este Latura de Vest a Cetăţii, zona din faţa Catedralei Reîntregirii şi se va face turul Şanţurilor. Vor participa voluntari, persoane afectate de SM, familiile acestora, iar invitația este deschisă pentru toți cei care doresc să fie alături de ei. Dat fiind faptul că în acest an Ștafeta Ciclistă SM coincide cu Ziua Internațională a Copilului, cei mici sunt așteptați să participe în număr cât mai mare. La acest eveniment va lua parte și Garda Națională de la Alba Iulia.

De la marcarea sa pentru prima dată în 2009 s-a ajuns, în prezent, la organizarea de evenimente în peste 78 de ţări pentru a informa populaţia şi a face cunoscută această boală, care afectează tot mai multe persoane.

Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Scleroză Multiplă, aproximativ 2,3 milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă (SM), însă numărul celor care suferă se estimează a fi mai mare, o mare parte rămânând nediagnosticaţi

Sursa: Urbea mea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: