Scanare electroderma

Scanare electroderma

Scanarea electroacupuncturala dupa metoda Voll (EAV, electro-acupuncture after Voll) are ca origine Germania, si este raspindita in intreaga lume. Se foloseste termenul de scanare in loc de diagnosticare, pentru a se evita confuzia cu alte metode de diagnostic medical. In Rusia este folosita pe scara larga de medicina conventionala inclusiv in spitalele militare.
Exista numeroase studii si cercetari publicate, care probeaza eficienta scanarii si terapiei prin biorezonanta.

Metoda implica masurarea conductantei electrice a unui anumit numar de puncte cheie de acupunctura.Fiecare din aceste puncte corespunde unor anumite organe si tesuturi din organism. In cursul masuratorii organul tinta primeste un foarte slab semnal electric care stimuleaza raspunsul. Daca organul este sanatos se inregistreaza un raspuns normal. In cazul in care acel organ incepe sa nu mai functioneze normal, atunci masuratoarea arata o valoare modificata. Prin scanarea organelor celor mai importante si compararea valorilor gasite cu valori codate de semnale electromagnetice ale unor organe bolnave, este posibil sa depistam nu numai daca exista o problema dar si sa determinam cauza care a produs-o. Metodele mai noi de masurare a electroconductantei lunctelor de acupunctura (Su Jok si Nakatamy) au adus un plus de precizie si au scurtat mult durata determinarilor.

Pe baza acestor rezultate se stabileste un tratament individual prin biorezonanta care se adreseaza cauzei care a produs perturbarea.Se vorbeste astfel de o reglare a sistemului bio-informational care sa permita mecanismelor de autovindecare sa actioneze.

Tratmentul prin biorezonanta interna nu foloseste deci o stimulare electrica ci preia semnalele produse de organism prelucrindu-le, dupa care prin normalizare sunt returnate organului interesat, producindu-se astfel efectul de normalizare homeostazica.

Prelucrarea informatizata permite sa se stabileasca unde exista semnale perturbate si sa evidentieze cauza care a produs acesta modificare, fie o cauza de mediu, fie ca rezultat al unei infectii (chiar datata cu multi ani in urma), predispozitie ereditara sau datorata unor factori psihologici perturbatori. In cazul unor boli cronice unde exista cauze multiple, este important ca acestea sa fie abordate intr-o anumita ordine.

Scopul diagnosticului si al tratamentului prin biorezonanta este deci acela de a restabili o circulatie optima energo-informationala la nivel de organe si sisteme, in rest natura are grija ca vindecarea sa se produca.In acest proces poate fi luat in considerare si aportul unor preparate homeopatice si suplimente nutritionale.

Cercetari in Europa de vest si Rusia au aratat ca folosirea metodelor biorezonante are efecte pozitive in 75%-85% din cazurile de: boli cardio-vasculare, bronho-pulmonare, boli cronice degenerative, tulburari endocrine, sindroame dureroase, probleme legate de rinichi si vezica urinara, boli dermatologice, alergii, afectarea sistemului imunitar, oboseala cronica, stres etc.

Numarul sedintelor de tratament variaza dupa vechimea boli si coeficientul de raspuns al individului. Nu exista doua persoane care sa reactioneze in acelasi mod astfel ca si numarul de sedinte este greu de apreciat.