Reiki

TERAPIA RADIANTA

Reiki-reprezinta un sistem japonez de vindecare prin canalizarea “energiei universale” cu ajutorul mainilor.
Reiki se bazeaza pe conceptul ca totul in univers constitue energie si ca aceasta energie vitala aflata in permanenta in jurul nostru este canalizata prin intermediul chakrelor in organism, hranind celulele, organele, glandele, etc. Aceasta energie la randul ei radiaza din corp, costituindu-se in camp bioenergetic. Cand nivelul de energie al unui organism este scazut sau circulatia sa este peturbata de factori pecum stresul sau blocata de boala, organismul este mult mai susceptibil la disconfort si boala.

Cand energia individuala este restaurata, circulatia ei este neingradita, apare starea de relaxare, si fortele inascute de vindecare pot sa actioneze restabilind starea de sanatate.

Conform cercetarilor efectuate cu mult timp in urma, in 1930 de catre Dr.Harold Burr din Yale, boala(dezechilibrul energetic) poate fi detectata la nivelul campului bioenergetic cu mult timp inaintea manifestarilor si poate fi inlaturata prin modificarea frecventei de vibratie a campului energetic. La vremea respectiva aceasta teorie nu a gasit multi sustinatori, azi insa prin acumularea continua de noi dovezi si progresul metodelor de investigatie ea devine mult mai raspindita si acceptata.

Dupa Asociatia Internationala de Tehnica Radianta, Real Reiki reprezinta adevarata tehnica radianta care indeparteaza stresul si energizeaza organismul, reprezentand un mijloc sigur si eficient de a te ajuta pe tine si pe altii pentru mentinerea intr-o stare de bine si sanatate pe plan fizic, mental si spiritual, dezvoltand spiritul de autoincredere si intrajutorare, stimuland cresterea spirituala si grija fata de altii.

Tehnica radianta nu este o dogma sau cult, o forma de masaj sau de tratament prin asezarea mainilor, nu este o forma de control a mintii sau hipnoza, nu reprezinta o forma de tratament medical si nu presupune renuntarea la ingrijirea medicala si la tratamente specializate.

Tehnica radianta-Real Reiki este:
– Un sistem al energiei universale;
– O metoda de relaxare si inlaturare a stresului;
– O tehnica de accesare si aplicare a asa numitei energii transcedentale, fiind usor de invatat, simpla, sigura, putand fi folosita oricind si in orice conditii;
– Folosita pentru autotransformare si evoluare individula;
– O tehnica de activare, restaurare si echilibrare a energiei incepand din interior;
– Este sigura si usor de asociat cu alte tehnici similare;
– Un ajutor pentru mentinerea unei atitudini pozitive, de transformare spirituala si iluminare.