Asociația de Scleroză Multiplă Alba – a împlinit 10 ani

Joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, la Hotel „Transilvania” din Alba Iulia, Asociaţia de Scleroză Multiplă „SPEROMAX” Alba, a celebrat 10 ani de la înfiinţare.

Un deceniu de existenţă, un deceniu de activitate, în care am reuşit să fim alături de persoanele afectate de scleroză multiplă din judeţul Alba, oferind o gamă largă de servicii, de care ei au avut şi au nevoie. Am reuşit să facem acest lucru cu ajutorul partenerilor şi a prietenilor , care ne-aţi sprijinit pe parcursul fiecărei zile din cei zece ani.

Pentru următorii ani sperăm să rezolvăm o problemă foarte mare legată de Centrul Rezidențial pentru pacienții cu scleroză multiplă pentru că sunt foarte mulți, din păcate, care nu au unde să locuiască, deoarece familia are o anumită vârstă și rămân pe drumuri. Ne luptăm în continuare pentru ca pacienții noștri la bătrânețe, să aibă unde săse retragă.

La nivelul județului Alba avem în evidență 85 de persoane cu scleroză multiplă din 12 localități: Cugir, Blaj, Cîmpeni, Cergău, Cenade, în localități mici din mediul rural, dar sunt mult mai mulți, cam 200 de pacienți, dar nu toți vin spre noi.

Acum, la împlinirea a 10 ani de la înființare, doresc să mulțumesc pacienților, sponsorilor, presei și tuturor oamenilor care au fost alături de noi, de cei suferinzi, a declarat pentru Radio România Cluj, Dragoș Zaharia, președintele Asociației de Scleroză Multiplă ”SPEROMAX” Alba.

 

Cezar Firu

Sursa: Radio Romania Cluj

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: