Petiție online pentru aprobarea unui medicament care stopează scleroza multiplă!

Petiție online pentru aprobarea unui medicament care stopează scleroza multiplă!

87
0
SHARE

În România, scleroza multiplă este un subiect sensibil și despre care se vorbește mult prea puțin. Pacienții care suferă de această boală sunt nevoiți să accepte orice formă de tratament, iar majoritatea nu au un tratament la dispoziție, tratament care să fie acceptat și aprobat de către Ministerul Sănătății. Persoanele care suferă de scleroză multiplă sunt încă stigmatizate și nevoite să își ascundă uneori condiția neurologică.

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează sistemul nervos. Mai exact, celulele imunitare atacă propriul sistem nervos, iar urmările constau în pierderea vederii, amorțeală în membrele superioase sau inferioare, dureri groaznice, depresie, slabă concentrare, amețeală, etc, iar partea cea mai rea a „bolii cu o mie de fețe” este faptul că poate apărea oricând și la oricine și nu poate fi vindecată, cel mult, există posibilitatea controlării sale printr-un tratament.

Cristina-Maria Drăgănescu este unul dintre miile de oameni care suferă de o astfel de boalăboală care însă nu a împiedicat-o să încerce să îi ajute și pe alții aflați în aceeași situație. Astfel, aceasta a lansat o petiție online de aprobare a unul medicament (Ocrevus – ocrelizumab), care poate stopa încetini boala cu până la 95%. Petiția online poate fi completată AICI.

Sursa : B1

Alte stiri:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY