Solidaritate pe biciclete pentru bolnavii cu scleroză multiplă

Solidaritate pe biciclete pentru bolnavii cu scleroză multiplă

92
0
SHARE

Peste 60 de persoane cu scleroză multiplă, aparținători, voluntari și membrii ai comunității locale, au participat în semn de solidaritate cu pacienții, la evenimentul ”Ștafeta ciclistă 2017”, printr-un tur al șanțurilor Cetății pe biciclete.

Scopul acestei manifestări dedicate Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple din 31 mai 2017, a fost acela de conștientizare a populației față de problemele cu care se confruntă pacienții, precum: lipsa locurilor de muncă, acces restrâns la tratament (din 10.000 de pacienți, doar 3700 sunt cuprinși în Programul Național de Scleroză Multiplă) și accesibilitate redusă în instituțiile statului.

Președintele Asociației de Scleroză Multiplă ”SPEROMAX” din Alba Iulia, Dragoș Zaharia, a declarat că ”Ștafeta ciclistă 2017” a debutat la Oradea în ziua de 17 mai 2017, parcurge 16 localități din țară și se va încheia la București, miercuri 31 mai 2017, de Ziua Mondială a Sclerozei Multiple.

În prima parte a zilei la sediul Asociației ”SPEROMAX” din Alba Iulia, a avut loc lansarea unui manual de kinetoterapie pentru pacienții cu scleroză multiplă.

Sursa : Radio Cluj

Alte stiri:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY