Ministerul Sanatatii are un nou secretar de stat cu atributii principale in...

Ministerul Sanatatii are un nou secretar de stat cu atributii principale in politica medicamentului

261
0
SHARE

Ioana Ursu, 33 de ani, a devenit secretar de stat in Ministerul Sanatatii si va coordona, printre altele, politica medicamentului. Numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a prioritatii ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacientilor din Romania la medicamentele de care au nevoie si de a reforma profund acest sector al politicilor de sanatate.

Ioana Ursu are o experienta de peste 10 ani in formularea de politici farmaceutice si in elaborarea mecanismelor de finantare a medicamentelor.

A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca. Apoi a obtinut diplome de master in Stiinte Politice de la Université Paris-Est Marne-la-Vallée din Paris si în Politici Internationale de Sanatate de la London School of Economics din Londra.

De-a lungul carierei, desfasurata in Marea Britanie si Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra si fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre altii, cu Agentia de Cooperare Internationalăa Germaniei (GIZ).

La capitolul politici de sanatate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice in cadrul sistemelor de asigurari de sanatate, a formulat recomandari de management si eficientizare a costurilor din sisteme de sanatate si a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidente clinice si economice.

Sursa : Formare medicala

Alte stiri:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY