FOTO: Ștafeta ciclistă a ajuns în Piața Cetății. Voluntarii albaiulieni au pedalat...

FOTO: Ștafeta ciclistă a ajuns în Piața Cetății. Voluntarii albaiulieni au pedalat pentru persoanele care suferă de scleroza multiplă

612
0
SHARE

Ștafeta ciclistă a ajuns joi la Alba Iulia. Aflată la a patra ediție, ștafeta ciclistă SM a trecut prin Oradea, Bistrița, Cluj, Chișinău, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea și a poposit și în orașul Marii Uniri. Întâlnirea a avut loc în Piața Cetății, iar de aici s-a pornit la un tur al Cetății.

Trei voluntari bicicliști au pornit în această ștafetă dedicată cauzei SM, între care doi voluntari europeni, Massimo D’orsi din Italia și Ana Laura Perez din Spania, secondați de Monica Reștea, kinetoterapeut al Centrului de Scleroză Multiplă din Oradea. Aceștia au făcut turul simbolic al celor patru reședințe de județ plus București și Chișinău. La Alba Iulia au fost prezenți în jur de 25 de voluntari care au pedalat în semn de solidaritate pentru bolnavii de scleroza multiplă.

IMG_7703Participanții la eveniment au putut testa prima bicicletă „afectată de scleroză multiplă”, care a fost oferită tuturor celor ce au dorit să facă un tur. Aceştia au avut posibilitatea să simtă parte din simptomele acestei maladii cu care se confruntă peste 8.000 de români, dintre care un procent semnificativ este reprezentat de tinerii între 25-40 de ani.

„Vreau să îi felicit pe Masimo, Laura pe Monica și pe Claudia pentru că au suflet la chestiunea asta pentru că și noi încercăm să fim oameni normali ca și voi. Noi de ani de zile sărbătorim ziua internațională a SM și vreau să vă felicit și pe voi că ați venit alături de noi într-un tur simbolic pe bicicletă” a declarat Dragoș Zaharia, președintele SM Speromax Alba.

 

 

Alte stiri:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY