Voluntariatul răsplătit material este ilegal

Voluntariatul răsplătit material este ilegal

491
0
SHARE

Unele organizaţii care colectează fonduri pentru diferite cauze nobile îşi plătesc voluntarii chiar din banii adunaţi pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. În reportajul Incognito publicat vineri aţi putut vedea cum se acţiona într-o astfel de organizaţie.

Cristina Rigman, director dezvoltare al Centrului Naţional de Voluntariat Pro Vobis spune că voluntariatul nu poate fi răsplătit material. “În niciun caz nu este corect, nici moral şi nici legal în România ca voluntarii să fie plătiţi pentru astfel de activitate. Cu atât mai mult dacă vorbim de o plată care vine din nişte bani strânşi pentru o anumită cauză şi mai ales dacă oamenii care dau nu ştiu ce se întâmplă cu banii respectivi şi nu sunt de acord să dea să zicem opt lei pentru copil şi doi lei pentru administrarea programului. Voluntariatul este o activitate de interes public desfăşurată de persoane fizice în beneficiul altora fără nicio contraprestaţie materială. Aşa spune legea, fără să fie plătiţi. Asta exclude orice fel de recompensă materială, fie ea financiară în termen de bani cash, fie recompensă materială de alt fel”, a spus aceasta.

“Cel mult poţi să zici că e administrare, nu voluntariat. Pentru că o acţiune administrativă este remunerată, voluntariatul nu”, a spus şi părintele Ioan Chirilă, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Elza Almasi

Tudor Răvoiu

sursa: citynews.ro

 

Alte stiri:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY